pijl naar benedenpijl naar linkspijl naar rechtspijl naar bovenKalenderVinkjeMail icoonFacebook icoonDeel icoonLinkedIn icoonTelefoonPlayWhatsApp icoonYouTube icoon Ga naar content
Bel ons: 036 - 799 8130
(Ma t/m vrij 8:30 - 17:00)
Vraag offerte aan
Menu
Het bezoeken van een ‘Microsoft evenement’

Het bezoeken van een ‘Microsoft evenement’

Van 28 oktober t/m 31 oktober werd in Den Haag een groot (Europees) evenement gehouden: Directions EMEA. Hier werden allerlei Microsoft-ontwikkelingen gepresenteerd door medewerkers van Microsoft, maar ook door diverse Microsoft-partners. Dit varieert van een nieuwe vorm van boekhouden (Business Central) tot aan speciale mobiele apps, rapportage tools (Power Bi) en planningsmodules voor Service Monteurs.

Directions EMEA is een onafhankelijke conferentie voor Microsoft-partners met de focus op het MKB, op de productgroepen Dynamics NAV/CRM, Dynamics 365 en Office 365. Met 2200 aanwezigen is dit een groot Europees evenement, die voor de partner-community wordt georganiseerd om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen en om te zorgen dat partners klaar zijn voor de toekomst. 

Deze toekomst is echter al begonnen. Afgelopen april lanceerde Microsoft met Business Central een ‘gamechanger’ voor de boekhouding binnen het MKB. Afgelopen maanden heeft Microsoft meer dan 100 verbeteringen doorgevoerd, waardoor dit product helemaal klaar is voor de Nederlandse markt. Tijdens de conferentie is er veel aandacht besteed aan dit product. Hierbij is stil gestaan bij de functionaliteiten, mogelijkheden en doorontwikkeling van het Microsoft-product. Tenslotte zit Microsoft hier natuurlijk achter, dus met de innovatiekracht (geld) zit het wel goed. Er zijn allerlei unieke kenmerken op te noemen over Business Central en waarmee het zich onderscheidt t.o.v. andere producten, maar dit is niet het belangrijkste, omdat uit onderzoek is gebleken dat 84% van de meest gebruikte ERP-systemen dezelfde functionaliteiten bieden.  

Dus heb ik tijdens alle opvolgende sessies continu nagedacht over écht onderscheidend vermogen van Business Central. In mijn ogen zijn dat er drie: 

  1. Een ondernemer die kiest voor Business Central moet nog maar één migratie doen: uit diverse onderzoeken blijkt dat MKB-ondernemers om de 4-6 jaar overstappen van ERP-systeem. Dit heeft diverse redenen. Bij deze migratie verliest men kostbare data en kost het tijd om te wennen aan een nieuw systeem. Door te kiezen voor Business Central hoef je in je (werk)leven nog maar één migratie te doen. Namelijk naar Business Central. Doordat dit een cloud-based financieel management systeem is, krijg je 2 keer per jaar een grote update met alle nieuwe functionaliteiten, heb je geen zorgen meer over die back-up die niet gedraaid op je ERP systeem en voldoe je ook nog eens aan de GDPR (AVG).  
  2. Volledige integratie met (Office) Outlook: dankzij deze integratie is het mogelijk om o.a. offertes en facturen te versturen vanuit Outlook. Het zijn tenslotte allebei Microsoft-producten, dus er is geen betere integratie denkbaar! 
  3. Als ondernemer wil je voorbereid zijn op de toekomst: dankzij de integraties met andere Microsoft-systemen, kun je alle oplossingen op elkaar stapelen als lego-blokken. En het mooie is dat ze allemaal op elkaar passen. Heeft jouw organisatie een CRM/marketing-behoefte, dan kun je Dynamics 365 voor de Sales Professional er bovenop zetten. Heeft jouw organisatie BI-behoefte, dan zetten we Microsoft Power Bi aan om te zorgen dat jouw organisatie de sturingsinformatie krijgt om het te laten groeien. En als het groeit, kun je meteen meer Microsoft-oplossing afnemen bij MKB365! 
Nog één stap verwijderd van een zorgeloze toekomst

Graag dagen wij de ondernemers uit om nog één migratie te doen om klaar te zijn voor jouw zorgeloze toekomst.

Geschreven door:
Ronald Hoek
Co-Founder
Stel mij een vraag
Aanbevolen voor jou
Oplossingen